Za male Mozarte: Prvi vaginalni zvučnik za bebe

glazba za bebe

Zaboravite slušalice na ušima ili na trbuhu, glazba za bebe od sad dolazi u novom formatu. Za jednu španjolsku tvrtku, glazbeno osviješteno roditeljstvo podrazumijeva novi, direktniji pristup koji nudi njihov proizvod Babypod – svojevrstan “glazbeni tampon” koji koristi maternicu kao sound system za bebu.

Babypod je mali zvučnik predviđen puštanju glazbe bebi u maternici što podrazumijeva umetanje nastavka u rodnicu.


Autori Babypoda tvrde kako su zvukovi koji dolaze van trbuha pretihi da bi ih bebe mogle razaznati.

Bebe počinju čuti u razdoblju od 16. do 20. tjedna, a sluh potpuno razviju između 27. i 30. tjedna trudnoće. Mnogi se roditelji zbog toga odlučuju na puštanje glazbe svojoj nerođenoj djeci u nadi na će ih to učiniti inteligentnijima, iako su istraživanja na tu temu dala podijeljene ili neodređene rezultate.

S druge strane, pokazalo se kako klasična glazba, ali i glas roditelja imaju smirujući utjecaj na dijete.

Roditelji se ne moraju uzrujavati zbog dodatnog zračenja jer Babypod ne koristi Bluetooth, no to znači da su njihove slušalice, ukoliko žele slušati glazbu istovremeno kad i beba, povezane kabelom s onima koje se nalaze u vagini.

U kompaniji su i više nego uvjereni u svoj proizvod, piše Mashable.

Babypod je tako postao organizatorom “prvog koncerta za fetuse na svijetu” gdje je 10 budućih majki nosilo uređaje slušajući španjolsku natjecateljicu s Eurovizije, Sorayu Arnelas kako pjeva božićne pjesme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.