Znate li za svih 12 tipova orgazma?

Jeste li zadovoljni svojim seksualnim životom? Znate li da je vaše tijelo sposobno za više nevjerojatnih tipova orgazama? Orgazmi mogu biti različitog intenziteta, a neke od svjetskih seksologinja tvrde kako su žene sposobne za 10 ili čak 12 vrsta orgazama do kojih se dolazi stimulacijom poznatih i nepoznatih zona.

#1 G-točka

Najtajanstvenija od svih erogenih zona, Graffenbergerova točka popularno se naziva G-točkom, a nalazi se na prednjem zidu vagine.

Dok je za neke ona samo mit, 30% žena tvrdi da može postići orgazam penetracijom bez dodatne stimulacije što znači da su pronašle svoju G-točku.

#2 Grudi i bradavice

Otkriveno je kako milovanje grudi i bradavica aktivira istu regiju u mozgu kao i stimulacija genitalnog područja. To znači da je također mitski orgazam masažom grudi i više no moguć.

Ponekad zaboravimo kako je najveći seksualni organ koji posjedujemo – mozak.

#3 Ljubljenje

Usne su prepune živčanih završetaka, jednako kao i intimniji dijelovi našeg tijela i samim time imaju veliku moć u igri uzbuđenja.

Zadirkivanje, sporo milovanje usana i vrtnja jezikom svakako trebaju biti dio predigre, a prema riječima seksologinja moguće je uz nešto više truda i postupnim građenjem napetosti postići orgazam isključivo ljubljenjem.

#4 Analni orgazam

Uz postupnu pripremu za penetraciju i zdravu dozu lubrikanta, analni seks je za mnoge žene fantastičan. Analno područje je vrlo osjetljivo stoga se preporučuje da proces pripreme bude sporiji, a za početak možete svoju kolekciju igračaka obogatiti analnim kuglicama.

Sexy beauty couple#5 U-točka

Uretra je također erogena zona! Jeste li iznenađeni? Klitoris je zapravo puno veći no što većina ljudi misli: završetak koji se vidi izvana samo je vršak erektilnog tkiva koje može biti veliko od 7 do čak 12 centimetara.

Uretra (mokraćni kanal) je tako s tri strane okružena klitorisom i stimuliranje U-točke zato prokrvljuje okolno područje, doprinosi uzbuđenju i ovlaživanju.

#6 A-točka

A-točka (engl. anterior fornix) odnosi se na unutrašnju stranu vagine – od prednjeg vaginalnog zida na više i izvrsna je točka pritiska jer, poput U-točke, indirektno stimulira okolno erektilno tkivo. Kada ste uzbuđeni i mišići su opušteni je najbolje vrijeme za istraživanje ovog područja – saznajte što vam najviše odgovara.

#7 Cerviks

Neke žene doživljavaju žešće orgazme pri dubljoj penetraciji i to zato što spolovilo tada doseže vrat maternice – cerviks. Dodirivanje cerviksa je rezultat duboke penetracije i kao takvo može biti preintenzivno ili čak bolno. Za neke je duboka penetracija usporediva s analnim seksom, a ta dva područja su povezana istim živcima.

#8 Klitoris

Klitoris je na tronu erogenih zona i vrhu stepenica koje vode do orgazma. I to s razlogom – dok penis posjeduje oko 4000 živčanih završetaka na klitorisu se nalazi njih 8000, a velik broj žena tvrdi ne može postići orgazam bez stimulacije tog područja.

Savjet seksologa – orgazam s velikim “O” postići ćete ako se vaš partner posveti pažnju drugim senzualnim područjima prije no što dođe do samog klitorisa, a trik je i u kombinaciji direktnog i indirektnog milovanja. Što se više uzbudite, klitoris postaje osjetljiviji i tako u krug zato ne preskačite predigru!

#9 Orgazam zone

Orgazmi zone postižu se draženjem dijelova tijela koji se nužno ne smatraju erogenim zonama. To može biti ključna kost, vrat ili unutarnja strana bedra – upustite se u istraživanje svojeg i partnerovog tijela kako biste otkrili “to posebno mjesto”.

#10 Kombinirani orgazam

Kombinirani orgazmi rezultat su stimuliranja više erogenih zona u isto vrijeme. Zamislite i pronađite bilo koju kombinaciju koja će vas dovesti do intenzivnijeg orgazma – masiranje grudi i bradavica uz korištenje vibratora ili analna penetracija uz milovanje usmina.

#11 Fantaziranje/mentalni orgazmi

Da se vratimo na početak – najveći seksualni organ koji posjedujemo je naš mozak. Potencijal da vizualiziramo i mentalno oživotvorimo svoje najintimnije fantazije omogućuje nam da doživimo orgazam bez dodira. Jeste li ikad doživjeli izvrstan orgazam u snu? Uz malo vježbe i koncentracije do orgazma možete doći tako da samo zatvorite oči i zamislite.

#12 Višestruki orgazmi

Šećer za kraj su višestruki orgazmi koji dolaze u dva oblika: sekvencijalni (jedan za drugim uz vrijeme odmora između) ili serijski (uzastopce jedan za drugim). Kako ih postići? Višestruki orgazmi svakako zahtijevaju malo vremena i istraživanje vlastitog tijela.

Ako se mučite i samo s jednim orgazmom, a kamo li više njih uzastopce niste sami. Međutim, koristeći razne tehnike, stimulanse i maštarije moguće je “uvježbati” i poboljšati mogućnost postizanja orgazama.

Ukoliko su višestruki orgazmi vaš cilj, pokušajte sljedeće: nakon prvog orgazma uzmite trenutak da se oporavite, a zatim dišite i koncentrirajte se na sljedeći. Uživajte u valovima endorfina koji vas preplavljuju, a zatim ih iskoristite u kombinaciji s pritiskom na mjesto koje vas je dovelo do orgazma prvi put.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.