Svaka treća Francuskinja redovno lažira orgazam

Tijekom seksualnog odnosa Francuskinje će najčešće glumiti orgazam.

No, francuske dame imaju i najviše problema na putu do ostvarivanja vrhunca, a najmanje imaju i regularnih orgazama tijekom seksa.

Međunarodno glasovanje marketinške tvrtke i Instituta za francusko javno mišljenje provelo je istraživanje o navikama žena u spavaćoj sobi u Francuskoj, SAD-u, Kanadi, Italiji, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Nizozemskoj.

Rezultati su pokazali kako 31% Francuskinja redovno glumi orgazam s trenutnim partnerom, iza čega slijede Amerikanke s 29% i Britanke s 25%.

Istraživanje je dalj eotkrilo da 49% francuskih sudionica bori se da doživi klimaks na ‘prilično redovnoj’ frekvenciji, iza njih slijede dame iz Kanade i Italije s 46% a potom Amerikanke s 44%.

Istraživanje je provedeno u studenom, a uključivalo je 1.003 sudionica.

Gdje je problem?
Francois Kraus iz IFOP-a naglašava da u usporedbi s ženama drugdje u svijetu, Francuskinje prolaze kroz više stresa i umora, što dovodi do nestabilnog emocionalnog statusa i nižeg libida.

‘Ovi uvjeti ne stvaraju prave uvjete za seks’, rekao je Kraus.

Osim toga, stučnjaci kažu da bi ovo moglo biti i zbog kulture koja još uvijek u velikoj mjeri promovira vaginalnu penetraciju kao standardnu seksualnu praksu – nešto što ne nudi savršen uvjet za ostvarivanje ženskog orgazma.

Istraživanje je također pokazalo da je masturbacija odgovor koji najviše funkcionira (80%), dok je analna penetracija najmanje poželjna s 36%.

Nizozemke, prema istraživanju postižu najbolju ravnotežu kada je riječ o orgazmu, s od oko 58% žena koje su prijavile da doživljavaju jedan orgazam tjedno.

Studija je identificirala mnoge razloge zbog čega žene glume orgazam ili proizvode zvukove tijekom seksa.

U studiji iz 2011. objavljenoj u Archives of Sexual Behaviour, 66% žena priznalo je da stenje tijekom seksa kako bi pomogle partneru da brže doživi klimaks. S druge strane 87% ih je prijavilo da su glasnije kako bi ojačale samopouzdanje partnera tijekom seksa.