ISIS Pharma promijenila ‘nesretno’ ime

Nakon odgađanja od gotovo godine dana, Isis Pharmaceuticals Inc ipak je promijenio ime kompanije. Sve, kako bi izbjegli zbunjivanje s islamističkom militantnom skupinom poznatijeg akronima ISIS.

Biotehnološka tvrtka rekla je da će se od 22. prosinca zvati Ionis Pharmaceuticals, a tvrtka je ime promijenila i na simbolu dionice; u IONS iz ISIS, piše Reuters.

Diskusija je trajala gotovo cijelu ovu godinu’, rekla je direktorica poslovanja kompanije Sarah Boyce.

‘Kada razgovarate s nekim o kompaniji želite da ljudi odmah steknu dojam o nevjerojatnom radu koji radite kako biste pružili lijekove pacijentima, a ne da su asocijacije na nesretnog imenjaka’.

Dionice kompanije sa sjedištem u kalifornijskom gradu Carlsbadu, pale su oko 4% prvog dana trgovanja nakon pariškog terorističkog napada, u kojem je odgovornost za napad preuzeo ISIS.

Biotehnološka kompanija – koja je ime dobila po egipatskoj božici Isis, zaštitnici i iscjeliteljici na tržištu je 26 godina. Danas je riječ o kompaniji vrijednoj 7 milijardi američkih dolara, s lijekom za kolesterol i tretmanima za razvoj mnoštva bolesti uključujući i srčane bolesnike i lijekove za rak na tržištu.