Budite i vi… čuvari djetinjstva: Svako dijete ima pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo

Muzej iluzija i UNICEF na dva dana otvaraju Muzej realnosti i građanima daruju jedinstveno iskustvo. Budite i vi Čuvari djetinjstva. 

Muzej realnosti, prvi takve vrste u svijetu, otvorit će svoja vrata u ponedjeljak 14. prosinca u 12 sati u prostoru Muzeja iluzija u zagrebačkoj ulici Ilici 72.

Tijekom dva dana posjetitelji će moći razgledati do sada neviđen postav koji nudi potpunu suprotnost od svijeta iluzija te doživjeti interaktivno iskustvo koje donosi nove poglede na svijet u kojem živimo, razbija predrasude i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Muzej realnosti otvara se povodom 69. rođendana UNICEF-a, uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Virtualna stvarnost, optičke iluzije, instalacije i hologrami samo su neki od ‘eksponata’ koji će se ovom prilikom koristiti kako bi nas odmaknuli od pretpostavki i prikazali nam stvarnost umjesto iluzija. U Muzeju realnosti tako će svi moći osjetiti kako je ‘izgubiti tlo pod nogama’ uslijed razornog potresa, doživjeti iskustvo života u izbjegličkom kampu na Bliskom istoku i ‘zamijeniti uloge’ s djecom koja žive u drugačijim uvjetima.

Posjetitelji Muzeja moći će saznati više o tome kako UNICEF pomaže najugroženijoj djeci te se aktivno uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Muzej realnosti otvorit će UNICEF-ove ambasadorice Maja Vučić i Bojana Gregorić Vejzović, a posjetiteljima će vrata Muzeja biti otvorena dva dana: 14. prosinca od 12 sati do 22 sata i 15. prosinca od 9 sati do 22 sata, uz slobodan ulaz.

Budite i Vi sudionik UNICEF-ovih akcija za bolji život djece! Postanite član zajednice koja, u okviru UNICEF-ovog programa Čuvari djetinjstva, stalno ulaže u dobrobit najosjetljivijeg i najvrjednijeg što čovječanstvo ima – djecu!

Svojim redovitim mjesečnim donacijama UNICEF-u, pomoći ćete u osiguravanju uvjeta za uspješno ostvarivanje dječjih prava, njihovu zaštitu, zdravlje, jednakost i obrazovanje.
Ured UNICEF-a u Hrvatskoj je od 2003. godine u svom djelovanju usmjeren na tri područja brige o djeci kako bi:

  • svaka škola u Hrvatskoj postala škola bez nasilja
  • svako dijete odrastalo u toplini i sigurnosti obiteljskog doma
  • svaki roditelj u Hrvatskoj dobio punu podršku u odgoju djece te na taj način sva djeca bila u mogućnosti ostvariti svoje pune potencijale.

Osim toga, u slučajevima prirodnih katastrofa, ratova ili drugih kriznih situacija, UNICEF osigurava materijalnu i psihosocijalnu podršku djeci i njihovim obiteljima, brine o nabavci lijekova, hrane i svega ostalog neophodnog za preživljavanje.

Priključite se zajednici dobrih ljudi širom svijeta koji vjeruju da svaki dječji život treba spasiti i izvesti na put samostalnosti!

fotografija: UNICEF/Vanda Kljajo