6 izvrsnih savjeta za kožu kroz blagdansku sezonu

Prosinac je mjesec u kojem se u nešto većoj mjeri opuštamo uz ljude koje volimo, no u njemu očekujemo i nešto više zabava nego u drugim mjesecima kroz godinu. Blagdanska šminka zahtijeva nešto jači i češći make up stoga kožu lica treba dobro pripremiti na nešto obilnije nanošenje boja. Evo par dobrih savjeta. 

#1 Ne odstupajte od dnevne rutine

Bez obzira koliko zauzeti bili, nikada nemojte preskočiti ukloniti šminku s lica prije nego legnete u krevet. Lice očistite dobrim tonikom za čišćenje lica, a u torbi nosite hidrolat kako biste izbjegli da vam se prašina i čestice iz zraka lijepe za kožu. Osigurajte si dobru hidratantnu kremu kao i onu koja sadrži faktor protiv sunčanja. Ritual pranja lica, hidratantne i kreme sa zaštitnim faktorom treba slijediti tri puta dnevno. Ritual će pomoći u prevenciji izbijanja akni, a vaša će koža lica biti zaštićena od zračenja i hidratizirana, piše DailyO.

#2 Hrana za kožu

Nanesite kremu s antioksidansima koja sadrži vitamine A, C, E ili Q10 tijekom dana ispod kreme za sunčanje. Ona će sačuvati kožu od štete koju nanose slobodni radikali i pomoći joj da se oporavi. Stoga, i ako koji dan i nanesete prekomjerni kemijski šok od šminke na lice, vaša je koža u to vrijeme već nahranjena tako da će se sama oporaviti.

#3 Ono si što jedeš

Uključite mnogo voća, salata i povrća u svoju prehranu pa i onda kada ste na nekoj zabavu. To će osigurati da ste unijeli dnevnu dozu vitamina i minerala, a pod kontrolom će imati i negativne posljedice junk ili pržene hrane. Antioksidansi će pomoći u borbi protiv bolesnih učinaka ili zagađenja na koži. Uravnotežena prehrana i vašu će kosu držati zdravom.

#4 Vodite računa o unosu slatkiša

Zabave su sinonimi za slatkiše i u ovom razdoblju imamo tendenciju jesti ih mnogo. Šećer, međutim, potiskuje aktivnosti naših bijelih krvnih stanica te nas čini osjetljivijima na infekcije poput prehlade i gripe. Šećer pogoršava alergije i uzrokuje štetu jer obara sve dobre proteine, što dovodi do napredne glikozacije (Veza između šećera i preranog starenja leži u procesu koji se zove ‘glikozacija’, a taj kemijski proces se događa kada razina šećera u krvi postaje prekomjerno visoka. Pretjerana konzumacija šećera čini kožu nezdravom, suhom i osjetljivom na infekcije.) Dakle budite svjesni onoga što jedete. Prekomjerno konzumiranje slatkiša tijekom cijele blagdanske sezone može uzrokovati štetu na koži. Ne treba zaboraviti kako utječe na našu težinu i bolesti koje pretilost nosi.

#5 Napravite mini facelift

Možete nanijeti ampule hijaluronske kiseline ispod očiju i na sredinu lica. Ona će ispuniti šupljine i odmah osvježiti lice, a također pruža osjećaj hidratacije i elastičnosti, dajući koži sjaj.

#6 Pijte dovoljno vode

Pijte dovoljno vode tako da ukoliko i unesete previše alkohola ili jedete samo junk food na zabavama da se vaše tijelo očisti i ispere od toksina. Ako možete, otiđite na tretman kisikom koji će vašu kožu očistiti dubinski. Tretman će vašu kožu pripremiti za teške doze šminke u nadolazećim danima.