Žene su ili biseksualne ili homoseksualne, no nikada ‘straight’

Većina žene su ili biseksualne ili homoseksualne, no nikada ‘straight’, sugerira nova studija.

Istraživanje je otkrilo da većina žena koje tvrde da su heteroseksualne zapravo su bile potaknute kada su gledale snimke kako golih muškaraca tako i golih žena, piše Telegraph.

Studija pod vodstvom dr. Gerulfa Riegera s Odjela psihologije na Sveučilištu Essex, uključivala je 345 žena čiji su odgovori, nakon gledanja videa golih muškaraca i žena, bili analizirani. Rezultati koji su se temeljili na elementima poput onih jesu li se njihove zjenice proširivale u odgovorima na seksualni podržaj, pokazao je da se 82% ispitanih žena uzbuđuje na gledanje snimki oba spola.

U međuvremenu, od žena koje su se identificirale kao heteroseksualne, 74% ih je bilo snažno uzbuđeno gledajući kako snimke atraktivnih muškaraca tako i snimke atraktivnih žena. Za razliku od lezbijki, koje su pokazivale snažnije seksualne odgovore prema ženama sa snimki nego muškarcima.

Istraživači su rekli da su lezbijke najviše nalik muškarcima po svojim reakcijama jer su obično muškarci ti koji pokazuju različite seksualne reakcije prema njihovom omiljenom spolu.

‘Iako se većina žena identificira kao heteroseksualne, naše istraživanje jasno demonstrira da, kada dođe do toga da se vidi što ih uzbuđuje, one su ili biseksualne ili homoseksualne, no nikada heteroseksualne’, rekao je dr. Rieger.

Rieger također kaže da ova studija pokazuje da lezbijke koje se oblače na način koji je više ‘muški’ ne moraju imati i više ponašanja muškaraca.

‘Dok su neke lezbijke pokazivale više karakteristika muškaraca u svom seksualnom uzbuđenju, druge su pokazivale više karakteristika muškaraca u svom ponašanju, no nije bilo naznaka da su to iste žene’, rekao je Rieger.

‘Ovo nam pokazuje da kako se žene pojavljuju u javnosti, ne znači da znamo išta o njihovim ulogama u seksualnim preferencijama’.