U Prelogu otvorena nova ljekarna Čakovec

Ljekarna Čakovec, ustanova čiji je osnivač Međimurska županija, pod svojom ingerencijom ima 10 jedinica, a jedna od njih je i ljekarnička jedinica Prelog.

U Prelogu je otvoren novi prostor preloške ljekarne, moderniji i opremljeniji, prilagođen svim korisnicima. Naglasak je ipak na veličini prostora koji uslugu čini kvalitetnijom i prilagođenijom današnjim zahtjevima ljekarničkog poslovanja i potrebama pacijenata grada Preloga i okolnih mjesta, piše eMeđimurje.

Tijekom preseljenja u novi prostor Ljekarna Prelog nije zatvorila vrata, već je radila i preselila se istovremeno, što je za svaku pohvalu djelatnicima i ravnateljici, rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Iznimno sam zahvalna na realizaciji ovog projekta, posebno Županiji i Upravnom vijeću Ljekarne što su podržali ovo preseljenje, kao i zaposlenicima koji su sve to odradili. Mislili smo prije svega na pacijente, jer se sve više ukazuje potreba za određenom privatnosti, pa smo prvo osigurali odvojeni prostor u kojem će bez ustručavanja moći razgovarati o svojim problemima i zatražiti savjete’, naglasila je ravnateljica Ljekarne Čakovec Andreja Knežević.

Riječ je o investiciji od 370 tisuća kuna, s time da i najmodavci participiraju s dijelom sredstava, što je financirano iz tekućeg poslovanja Ljekarne Čakovec.

S obzirom na tradiciju koju ljekarništvo ima u Prelogu svakako je bilo potrebno iznaći novi, veći i kvalitetniji prostor koji je bolje komunikacijski otvoren ostatku mjesta nego je to bio prijašnji. Ujedno je iznimno važno kako više nije u sporednoj nego glavnoj ulici te je vezan uz ostalu zdravstvenu infrastrukturu jer su ordinacije opće medicine u neposrednoj blizini, kao i sve ostale institucije.