Uspješna hrvatska tvrtka Medical Intertrade proslavila 25. godišnjicu rada

U Muzeju suvremene umjetnosti tvrtka Medical Intertrade, treća po veličini hrvatska tvrtka za veleprodaju lijekova i medicinskih proslavila je 25 godina rada. 

Vlasnik i investitor tvrtke, magistar farmacije Mohamed Radwan Joukhadar, podrijetlom Sirijac u Hrvatskoj već dugi niz godina posjeduje lanac ljekarni i tvornicu lijekova u Vukovaru. Sa sjedištem u Sv. Nedjelji blizu Zagreba, Medical Intertrade posluje u Vukovaru i Solinu, a za sada je i osnivač dviju tvrtki kćeri u Ljubljani i Sarajevu. Medical Intertrade zapošljava oko 400 djelatnika u tri poslovne jedinice u Hrvatskoj – Vukovaru, Sv. Nedjelji i Solinu i ostvaruje godišnji prihod od oko 1,5 milijardi kuna, piše poslovni.hr.

Tvornica Yasenka u Vukovaru, otvorena krajem 2014., najsuvremenije je opremljena tvornica lijekova u Hrvatskoj, dodataka prehrani i kozmetike. Zapošljava dvadesetak radnika, a ove godine očekuje prihod od sedam milijuna kuna.

25 godina nakon početaka, s udjelom većim od 20% hrvatskog tržišta farmaceutskim proizvodima, Medical Intertrade opskrbljuju ljekarne, privatne i državne zdravstvene ustanove, ordinacije, laboratorije i bolnice, a proizvode svojih dobavljača distribuiraju u 40 ljekarničkih jedinica vlastitog ljekarničkog lanca ‘Ljekarne Joukhadar’ diljem Hrvatske. Ljekarne obilježavaju 20 godina rada, broje 200 zaposlenih, a ove godine očekivani im je prihod 200 milijuna kuna.

Medical Intertrade se prema ostvarenom prihodu nalazi među top pedeset kompanija u Hrvatskoj, a na trećem mjestu među veleprodajama lijekova i medicinskih proizvoda.