Sjećate li se riblje masti? Melem za oštećenu kožu iz bakine ljekarne

Lekovita riblja mast je melem za nadraženu kožu.

Sjećate se riblje masti? Trendovi u dermokozmetici dolaze i prolaze, ali zbog posebnih osobina i djelotvornosti riblje ulje i mast zadržali se u opticaju čak i kad su ga zasjenili preparati popularnijih mirisa. Riblja mast i ulje se kao melem za oštećenu kožu vraćaju se iz bakine ljekarne u novom ruhu.

Riblja mast, odnosno riblje ulje ima jedinstvene karakteristike među biljnim uljima: osim bogatog sastava masnih kiselina, ono sadrži vitamine A i D u aktivnom obliku.

Ribljeg ulja najvjerojatnije će se sjećati generacije mama i baka koje su na žličicu dobivale ovo omraženo, ali visokokvalitetno ulje. Cijena mu je bila pristupačna, a riblja mast za lice znala je biti tajni sastojak u borbi protiv bora prije ere anti age krema.

Danas se, desetljećima kasnije, ono i dalje koristi, ali na sreću u oblicima koji su zatomili njegov oštar miris i okus.

Tradicionalna farmacija dugo je koristila riblju mast za obnavljanje i intenzivno zacjeljivanje nakon opeklina i drugih nadraženih i upalnih stanja kože.

Riblja mast za prvu pomoć

Riblje ulje bogato vitaminima potiče obnavljanje kože i najbolje ga je primijeniti kod:

[tie_list type=”checklist”]
  • suhe i nadražene kože
  • opekotina i opeklina od sunca
  • pelenskog osipa, dekubitusa, ragada
  • upalnih stanja i oštećenja kože
[/tie_list]

Lekovita riblja mast za nadraženu kožu

Lekovita riblja mast je melem za nadraženu, upaljenu i oštećenu kožu

Potaknite obnovu svoje kože s Lekovita ribljom masti uz djelovanje vitamina A i D te pčelinjeg voska.

Lekovita mast je tradicionalna riblja mast s dodatkom provitamina B5 koji blagotvorno djeluju na kožu, potiču regeneraciju i štite od isušivanja.

Ova bezvodna mast štiti od iritacija kod mokrih uložaka ili pelena, umiruje opečenu te omekšava grubu i ljuskavu kožu.