Moderna pošast: Neredovitost probave nije nerješiva

Laksamol pomaže uspostaviti redovitost probavnog sustava prirodnim sastojcima.

Neredovita probava donosi nelagodu u obliku grčeva, bolova i nadutosti te probleme poput hemoroida, jedne od najčešćih bolesti današnjice. I ne samo to, ona može ozbiljno može narušiti naše zdravlje. Znate li da se 80% imunoloških stanica nalazi u crijevima? Naš probavni sustav je uigrani mehanizam koji se svakodnevno nalazi na udaru stresa, lijekova i loše prehrane.

Uzroci zatvora najčešće se mogu riješiti pridavanjem pozornosti i promjenom životnih navika. Savjeti kao što su ispijanje dovoljno količine tekućine, nezaobilazni unos prijeko potrebnih vlakana i probiotika, više kretanja i slično nisu za zanemarivanje, međutim kad se dogodi akutno stanje zatvora, moramo si olakšati na neki drugi brži, a po mogućnosti i prirodan način.

Iako su opstipacija i neredovita probava čest poremećaj probave, nisu nerješivi i određeni aktivni sastojci mogu potpomoći taj proces.

Što je laktuloza?

Laktuloza je disaharid koji aktivno djeluje u crijevima i mijenja nepovoljne uvjete nabolje. Ona omekšava i povećava volumen stolice te postiže da otpadne, nepotrebne, a samim time i štetne tvari kraće putuju kroz probavni sustav.

Budući da laktuloza navlači tekućinu u crijeva, omogućuje da se količina vode koju smo unijeli bolje iskoristi za pokretljivost probavnog sustava i odblokiranje onog što je do tad bilo zakrčeno.

Što je frangula (glukofrangulin)?

Kora krkovine (Rhamnus frangula L.) sadrži frangulin i glukofrangulin koji pomažu stimulirati rad crijeva. Probavni sustav može se malo “ulijeniti”, a tada ova dva aktivna sastojka potiču i ubrzavaju prolazak tvari kroz crijevo.

Krkovina ima prirodni laksativni učinak, aktivira probavu i potpomaže bolje iskorištavanje hranjivih tvari.

Laksamol PharmaS

Laksamol pomaže uspostaviti redovitu probavu s prirodnim sastojacima laktulozom i glukofragulinom iz ekstrakta kore biljke krkovine.

Novom kombinacijom učinkovitih sastojaka uspostavlja se redovito pražnjenje crijeva, ali bez navikavanja koje se može dogoditi s laksativima. Jedinstvena formulacija ne pogoršava stanje izazivanjem grčenja uslijed prejakog stimuliranja probave nego nježno pomaće kod konstipacije i zato djeluje sigurno i pouzdano.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Preporučenu dnevnu dozu čini 1 vrećica dnevno.[/box] [toggle title=”Što treba znati o dodacima prehrani?” state=”open”]

Važno je znati da dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Svaki dodatak prehrani na ambalaži mora imati navedenu preporučenu dnevnu dozu. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se zdravog načina života.

Proizvode nabavljajte isključivo iz provjerenih izvora, putem web shopa Ljekarnik.hr ili u odabranoj ljekarni.[/toggle] [toggle title=”Ambalaža proizvoda sadrži informacije važne za vaše zdravlje!” state=”close”]

Svaki dodatak prehrani na svojoj ambalaži može imati istaknute zdravstvene tvrdnje. Zdravstvene tvrdnje govore o utjecaju proizvoda na organizam. Zdravstvene tvrdnje mogu biti različite za proizvode s naizgled sličnim sastavom – uvijek dobro pročitajte sve što je navedeno na ambalaži. Internet je prepun informacija o raznim istraživanjama od kojih neka jesu, a neka nisu potvrđena od znanstvene zajednice. Podaci iz većine znanstvenih istraživanja i objavljenih stručnih studija koje se odnose na utjecaj dodataka prehrani na organizam su uobličeni u zdravstvene tvrdnje koje je odobrila europska regulatorna agencija za zdravlje hranu – EFSA i hrvatsko Ministarstvo zdravlja. U slučaju bilo kakve dvojbe o razumijevanju djelovanja proizvoda, proučite ambalažu ili reklamne materijale proizvoda koji vas zanima.

Proizvođači dodataka prehrani na reklamnim materijalima ili ambalaži proizvoda nikada ne smiju navoditi da se čovjekovo zdravlje može pogoršati ukoliko se ne uzima pojedini dodatak prehrani. Ukoliko naiđete na takvu sumnjivu promociju, preparat nemojte kupovati.

Ukoliko neki od proizvoda sadržava alergene poput mlijeka, ribe i školjkaša, glutena i sličnog, informacije o alergenima moraju biti istaknute na ambalaži ili promotivnim materijalima.

Prije uzimanja proizvoda dobro proučite njegov sastav. Ukoliko niste sigurni smijete li uzimati neki proizvod savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja. Besplatan savjet od magistra farmacije možete potražiti i putem savjetovališta na web trgovini Ljekarnik.hr. U slučaju alergijske reakcije prekinite s uzimanjem proizvoda i odmah se obratite liječniku.[/toggle] [toggle title=”Svjedočanstva o djelotvornosti preparata” state=”close”]

Reklamiranje dodataka prehrani nije dozvoljeno koristeći svjedočanstava korisnika. Na Internetu ćete vjerojatno pronaći mnoštvo preparata čija se djelotvornost reklamira svjedočanstvima mnoštva “zadovoljnih korisnika” – to je strogo zabranjeno. Budite oprezni u takvim slučajevima jer u svrhu promocije o djelotvornosti proizvoda proizvođači smiju koristiti isključivo prethodno odobrene zdravstvene tvrdnje. Moguće je, međutim, da vam zdravstveni djelatnik preporuči neki preparat za svrhu koja nije navedena u nekoj zdravstvenih tvrdnji koja se nalazi na proizvodu. Stručni i obrazovani zdravstveni djelatnici to će učiniti nakon kliničke procjene zdravstvenog stanja svakog pojedinog pacijenta te svih potreba organizma da se s pojedinim zdravstvenim stanjima nosi. Nemojte kupovati preparate čiju djelotvornost potvrđuje samo mnoštvo “zadovoljnih korisnika” i “stručnjaka” čiji identitet ne možete provjeriti. [/toggle] [toggle title=”Trudnice, djeca i bolesnici” state=”close”]

Ukoliko uz dodatak prehrani koristite i neki lijek, prije uporabe ovog proizvoda pažljivo pročitate uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Za svako dijagnosticiranje i liječenje bolesti posjetite liječnika. Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti propisani lijek bez izričite suglasnosti i preporuke liječnika. Nemojte samostalno mijenjati ili prekidati terapiju koju vam je propisao liječnik – lijekove uzimajte onako kako su propisani. Osluškujte signale koje vam šalje organizam – o svakoj promjeni koju primijetite obavijestite svojeg liječnika.

Ukoliko neki od proizvoda nije namijenjenen trudnicama, dojiljama, bebama, dojenčadi, djeci, starijim osobama, drugim skupinama ili osobama s određenim zdravstvenim stanjima, to će biti navedeno na ambalaži.[/toggle] [toggle title=”Čuvanje proizvoda” state=”close”]

Dodaci prehrani se trebaju čuvati na tamnom i hladnom mjestu daleko od dohvata male djece.[/toggle]