JGL otpušta radnike zbog problema u Rusiji

JGL Ivo Usmiani

20 radnika izgubit će posao u Jadran Galenskom Laboratoriju zbog problema s kojima se ova riječka farmaceutska kompanija suočava u Rusiji i Ukrajini, piše Poslovni.hr.

Naime, JGL je već smanjio broj zaposlenih u inozemstvu, a prema pisanju portala Poslovni.hr, otpuštanja se nastavljaju i u Hrvatskoj.

– Zbog otežanih tržišnih okolnosti, nastalih prvenstveno zbog nestabilne političke situacije u Ukrajini i Rusiji, koja se prenosi i na ostale države regije CIS, poduzeli smo mjere stroge kontrole budžeta i, tek na kraju kada je to iscrpljeno, smanjujemo broj zaposlenika. Smanjenje se odnosi na manji broj izvršitelja na istim radnim mjestima, ukidanje određenih radnih mjesta te prijevremene odlaske u mirovinu. Radi se o optimizaciji sustava, koja će u idućih pet mjeseci obuhvatiti  smanjenje broja zaposlenih za 20 u Hrvatskoj – navodi se u odgovoru iz JGL-a kojeg prenosi Poslovni.hr

Podsjetimo, JGL je prije svega 3 mjeseca otvorio 361 milijun kuna vrijedan kompleks Pharma Valley u Svilnom u kojem je zaposleno 100 radnika.

Foto: JGL.hr