Prvi doznajemo: Epimen se opet povlači s tržišta!

Epimen plus kapsule

Oktal Pharma naredila je ljekarnama povlačenje Epimen plus kapsula iz svih ljekarni, broj serije L09052017 jer sadrži nedopušteni sildenafil.

Proizvodi koji sadrže sildenafil moraju biti registrirani kao lijekovi, a ne kao dodatak prehrani, što je slučaj kod Epimen plus kapsula. Popularni lijekovi koji sadrže sildernafil su Viagra, Dinamico, Revatio, Tornetis, Viner, Vizarsin i drugi. Povlačenje ovih kapsula se se radi prema rješenju Hrvatske Agencije za hranu i lijekove.

Zbog analitički utvrđenog nezakonitog sadržaja sildenafila, koji spada u lijekove i koji kao takav ne smije biti sastavni dio dodatka prehrani zbog mogućnosti od štetnog utjecaja na zdravlje ljudi, Oktal Pharma povlači sve Epimen plus kapsule iz navedene serije s otisnutim istekom ‘najbolje upotrijebiti do 09.05. 2017. proizvođača i nositelja odobrenja Epimen d.o.o. Zagreb. Procjenu rizika napravila je i potvrdila Hrvatska Agencija za hranu i lijekove.

Također, Oktal Pharma je već obavijestila sve ljekarne koje izdaju navedeni proizvod, a ljekarne će pisano upozorenje morati istaknuti potrošačima.

Oktal Pharma d.o.o. Zagreb je distributer za Epimen te je nakon obavljenog nadzora sanitarne inspekcije (Klasa: UP/I-540-02/15-02/88, URBROJ:534-7-2-1-7/16-15-1) obvezna obaviti povlačenje navedene serije s tržišta te u nedostatku obavijesti potrošačima od strane proizvođača točno obavijestiti potrošače o razlozima povlačenja.

Zanimljivo je napomenuti da je obavijest upućena ljekarnama baš danas, na Svjetski dan ljekarnika, 25.9.2015. godine.

One thought on “Prvi doznajemo: Epimen se opet povlači s tržišta!

  1. Pingback: Rastu kontroverze i ništa drugo: Epimen ponovno povučen s tržišta! | Antena Zadar

Komentiranje nije dozvoljeno.