Najopasniji položaji tijekom seksualnog odnosa su… poznati

Najopasniji položaji tijekom seksualnog odnosa, ujedno su i najčešći položaji tijekom seksualnog odnosa, otkrila je grupa znanstvenika.

Položaj ‘žena gore’ odgovoran je za polovinu svih prijeloma penisa zadobivenih tijekom seksa zabilježenih u trima bolnicama u Brazilu, rezultati su istraživanja, piše Independent.

Znanstvenici tvrde da se ove nezgode događaju polazeći od hipoteze da žena kontrolira penis te svom svojom tjelesnom masom slijeće na penis u erekciji. Iz tog razloga nije u stanju prekinuti odnos u trenutku kada ‘na krivi način penetrira’.

Šteta za ženu obično je manja i bez boli, no velika za penis

Pozicija koja uključuje ‘ženu na sve četiri’ također je odgovorna za 29 posto prijeloma penisa. U međuvremenu, najsigurniji položaj je misionarski, odnosno kada je ‘muškarac gore’. Autori su ispitivali slučajeve 44 muškaraca koji su posjetili tri bolnice u brazilskom gradu Campinasu, sa sumnjom na lom penisa u razdoblju unutar 13 godina.

28 fraktura penisa muškarci su pretrpjeli tijekom heteroseksualnog seksa, četiri tijekom homoseksualnog, šest nakon ‘manipulacije penisa’, te četiri u okolnostima koje ostaju ‘nejasne’.

Polovica pacijenata opisuje da su čuli glasan prasak te da su doživjeli snažan osjećaj boli nakon nezgode. Većina je u bolnicu došla unutar pet do šest sati nakon odnosa.

Autori studije napominju da su ove nezgode odnosno ozlijede rijetke te da mogu izazvati zbunjenost i posramljenost među onima koji dožive ovakve nezgode, drugim riječima muškarci često odgađaju odlaske liječniku nakon loma.

‘Naša studija podupire činjenicu da je spolni odnos sa ‘ženom na vrhu’ potencijalno najrizičniji seksualni položaj kada govorimo o lomu penisa’, zaključuju znanstvenici.

‘Kada muškarac kontrolira pokrete, ima bolju šansu da prestane s penetracijom kada osjeti bol kada kreće oštećenje penisa, što umanjuje ozbiljnost cijele nezgode’.

Studija je objavljena u časopisu Advances in Urology u travnju 2014.