Britanska Nacionalna banka sperme ima 9 registriranih donora

Nacionalna banka sperme Velike Britanije pozvala je muškarce da doniraju spermu nakon što su priznali da imaju samo devet registriranih donora.

Novom nacionalnom kampanjom ‘Superman’ Velika Britanija želi potaknuti muškarce da dokažu svoju muškost i doniraju spermu, piše Guardian.

Igra se na kartu muške taštine

Godinu dana nakon što je osnovana, britanska Nacionalna banka sperme za sada je propali projekt. Izvršna direktorica banke Laura Witjens otkrila je da je nova kampanja koja kreće u rujnu, kopija ‘primjerka procvata banke sperme’ u Danskoj koja se reklamira pozivajući se na mušku taštinu.
‘Ako reklame kažu: ‘Muškarci, dokažite koliko vrijedite, pokažite mi koliko ste dobri’, tada ću dobiti stotine donora, rekla je Witjens za Guardian. ‘Na taj način rade Danci. Oni ponosno kažu: ovo je invazija Vikinga, izvozni proizvod iz Danske je pivo, lego i sperma. To je izvor ponosa’.

Kampanja Superman

Witjens kaže da promotivna kampanja ‘Superman’ ima ozbiljnu poruku – donori moraju imati iznimno jaku spermu kako bi imali najbolje šanse za preživljavanje procesa smrzavanja i odmrzavanja. To je razlog, tvrdi Witjens zbog čega zapravo Klinika ima toliko malo donora registriranih u svojim knjigama.
Naime, ako stotinu ljudi uđe kroz vrata klinike, oko deset će proći pretrage i u prosjeku samo jedan će zapravo postati donor.
Dobivanje registriranog donora zahtijeva da muškarac u kliniku dolazi dvaput tjedno, četiri mjeseca, da se odrekne seksa i masturbacije dva dana prije nego posjeti kliniku i onda se ponovo testira nakon šest mjeseci. K tomu, plaćeni su samo 35 funti po jednom darivanju.

Britanska Nacionalna banka sperme bilježi ozbiljan nedostatak donatora sperme u Britaniji.