Zlatno ulje badema: Čarobno u svojoj jednostavnosti

Zlatno ulje badema: Čarobno u svojoj jednostavnosti

Ovo zlatno ulje nezamjenjivo je zbog svoje jednostavnosti i univerzalnosti upotrebe. Ulje badema zaslužno je među omiljenim i najboljim uljima za svakodnevnu njegu svih tipova kože.

Ulje badema jedno je od najpopularnijih te ima dugu tradiciju korištenja u kozmetici. Mnoga su ulja zbog svojih specifičnih svojstava ili egzotičnosti sezonski dobivala veliku pažnju u kozmetičkim krugovima, no bademovo ulje je zasluženo postalo i ostalo sinonim za njegu kože.

Ulje badema za sve i svakoga

Ovo univerzalno ulje prikladno je za sve tipove kože, a posebno je zahvalno za suhu i zrelu kožu. Zbog svojeg dokazanog protuupalnog djelovanja blagotvorno djeluje na upaljenu i alergičnu kožu, a primjenu nalazi i kao dopuna liječenju bolesti kože poput ekcema ili psorijaze. Može se koristiti za njegu osjetljive i dječje kože, kao i u trudnoći za prevenciju ili ublažavanje strija.

Blagog je mirisa, srednje brzine upijanja te fine i lagane teksture. Ne začepljuje pore i pogodno je za svakodnevnu njegu kože. Izvrsno je kao sredstvo za skidanje šminke te za masažu tijela i lica. Koristi se samostalno ili kao bazno ulje i vrlo je prikladno kao sastojak za pripravke „iz kućne radinosti“ poput pilinga te maski za lice i kosu.

Osim organskih badema, ovo je ulje cijenom vrlo pristupačno, no za najbolji učinak pripazite da uvijek kupujete ulje dobiveno postupkom hladnog prešanja bez rafiniranja jer se tako sačuvaju vrijedni sastojci.

oleoTHERAPY_20Badem_20hladno_20tije_C5_A1teni-500x500_1024x1024
Badem je jedno od najboljih ulja za njegu kože u trudnoći i prevenciju strija.

 

Iako su odavno prisutni i u Europi, bademi potječu s Bliskog Istoka. Stabla badema odlikuju lijepi ružičastobijeli cvjetovi, a uzgajaju se zbog cijenjenog i vrlo hranjivog ploda.

Bademovo ulje može se dobiti iz ploda slatkih (lat. Amygdalus prunus) i gorkih badema (lat. Amygdalus amarus), s time da je u našem podneblju uobičajeno ono od slatkih badema. Vrlo je stabilno i iznimno hranjivo za kožu, kosu i nokte zahvaljujući vitaminima A, B i E te oleinskoj i linolnoj kiselini.

Njegove upotrebe i blagotvorna svojstva su brojna: djeluje emolijentno, vlaži kožu i štiti od prijevremenog starenja.

 

Ulje badema izvrsno je za njegu kože beba.
Ulje badema izvrsno je za njegu kože beba.