Glava gore: Uspješan i sretan muškarac stimuliran je prirodno

Pomoć kod impotencije mogu pružiti prirodni pripravci i biljni afrodizijaci

Za sve češće probleme s potencijom postoje rješenja koja rezultiraju pozitivnim ishodom. Mogu se rješiti lijekovima, no pomoć kod impotencije muškarci najčešće traže u biljnim pripravcima i afrodizijacima kako bi na prirodan način pojačali libido i izbjegli nuspojave.

Impotencija kod muškaraca, znana kao i erektilna disfunkcija je nemogućnost erekcije (odsustvo erekcije) ili nemogućnost zadržavanja iste zbog čega je seksualni odnos onemogućen. Od ovog problema najčešće pate stariji muškarci, iako zbog opterećenosti dnevnim obvezama i drugih okolnosti erektilna disfunkcija pogađa i mlađu mušku populaciju. Uzroci slabe erekcije su većinom fizički, ali mogu biti i psihološki. Kako biste napravili sve preduvjete za otklanjanje ovog problema, eliminirajmo eventualne uzroke impotencije.

Uzroci impotencije u načinu života

Rješenje obično bude ono najjednostavnije, poput Okamove britve – uzrok smanjene potencije ne treba tražiti dalje od stresa i nezdravog života. Stoga pušite li, prestanite, ne vježbate li, vrijeme je da počnete, imate li višak kilograma – smršavite. Nekada je promjena životnih navika dovoljna za rješenje problema. Zvuči okrutno? Ne, to je znanost tijela.

Tjeskoba

Ako se niste pronašli u pasusu iznad, razmislite koliko ste pod stresom u trenutku kada ne trebate biti. Opustite se, dišite, isprobajte masažu, razgovarajte s partnericom. Budite u vremenu sada, ne ispred i iza njega.

Psihoterapija

Čitate li ovu točku, vjerojatno ste otklonili prva dva moguća uzročnika erektilne disfunkcije. Posavjetujte se sa ljudima koji o ovome znaju više. Porazgovarajte sa stručnjakom; njegova pitanja i vaši iskreni odgovori mogu pronaći put do rješenja vašeg problema.

Slaba cirkulacija ili visoki krvni tlak

Loša cirkulacija i oslabljen protok krvi kroz penis često su rezultat arterioskleroze, otvrdnjavanja arterija.

Rješenja iz prirode za pomoć kod impotencije

Prirodni načini možda neće funkcionirati kod ljudi sa težim problemima erektilne disfunkcije, no kada je riječ o blagim i umjerenim impotencijama vrijedi probati. U zdravom tijelu nastanjuje zdrav duh.

Tradicionalna kineska medicina i period stare antike iznjedrili su mnoge afrodizijačke aktivnosti pojedinih biljaka izuzetno blagotvornog djelovanja na libido.

Japanska sofora

Sophora japonica je autohtona biljka u Sjevernoj Americi, ali i u Kini i Koreji. Relativno je rijetka biljka na području Hrvatske jer joj ne odgovara kontinentalna klima. List Japanske sofore (Styphnolobium japonicum sin. Sophora japonica) sličan je bagremovom (ili glicinije). Sofora cvjeta, a neke vrste imaju prekrasne najčešće žute ili ljubičaste cvjetove.

Japanska sofora sadrži dva potentna flavonoida, trokserutin i oksimatrin koji pokazuju snažnu antioksidativnu aktivnost te snažnu podršku krvožilnom sustavu.

Plod nara (šipka)

Često prikazan uz gole žene u zanosnom plesu na starim zapisima, sok šipka oduvijek je bio ključ zdravlja i potencije. Visoka koncentracija antioksidansa štiti sluznicu krvnih žila čime je protok krvi mnogo lakši i brži. Sok šipka smanjuje krvni tlak, podiže razinu testosterona te poboljšava protok krvi u penisu.

Glavni aktivni sastojci ploda nara, osim vitamina C su polifenoli, punikalagin A i B, galna kiselina i elagna kiselina. Punikalagin posjeduje antiinflamatorno i antigenotoksično djelovanje, dok galna kiselina pokazuje antimikrobno i antibakterijsko djelovanje. Istraživanja su pokazala da elagna kiselina djeluje antitumorno te kao jaki antioksidans.

Plod nara sadrži i flavonoide (antocijanine, katehine i druge kompleksne flavonoide). Sok iz nara bogat je antocijaninima, a sadrži i polifenole galoilglukozu, punikalagin, punikalin te elagnu i galnu kiselinu.

Blagotvorno djeluje na urološko zdravlje muškaraca (erektilnu disfunkciju i benignu hiperplaziju prostate).

Slatki badem

Bademi su korisna i zdrava namirnica, koja sadrži veliki dio dnevno preporučene količine vitamina, minerala, vlakana i aminokiselina. Badem sadrži magnezij, fosfor, cink, vitamin E koji poboljšavaju funkcije spolnih organa. Magnezij iz ove namirnice podiže razinu serotonina u organizmu. Badem sadrži L-arginin koji povečava protok krvi i može prevenirati nastanak erektivne disfunkcije.

Sjemenke slatkog badema sadrže polisaharide, flavonoide, amino kiseline (aspartinska, prolin, glutaminska, alanin, L-arginin i serin), vitamine (niacin, piridoksin, askorbinska kiselina), provitamin Beta-karoten, betain (licin ), šećere, proteine i masti, zeaksantin i β – sitosterol. Djeluje kao imunostimulator (beta-karoten, polisaharidi, glikoproteini te vitamini), antioksidans (polisaharidi, flavonoidi, C vitamin, beta-karoten, cink) i afrodizijak.

Kineski cimetovac

Kineski cimetovac sadržava eterično ulje s cinamaldehidom kao vodećom komponentom, te tanine, diterpene, organske kiseline i sluzi. Djeluje kao karminativ i stimulans apetita. Eterično ulje djeluje antimikrobno i antibakterijski, a cinamaldehid snizuje krvni tlak. Kineski cimetovac koristi se u pripravcima za tegobe povezane s cirkulacijom, povišenim tlakom i povišenim lipidima. Smatra se da ekstrakt kineskog cimetovca indirektno stimulira libido, djelovanjem na dopamin receptore povezane s užitkom.